Sunday, January 15, 2017

Vegan honing-mosterdsaus / Vegan honey-mustard sauce

Mis jij ook die heerlijke honing-mosterdsaus? Mayonaise is meestal niet vegan en honing ook niet, dus hoe los je dat op? Ik heb het perfecte recept voor jullie gemaakt (zal ook toegevoegd worden aan de receptenpagina). Makkelijk en snel te maken!

Ingrediƫnten:
* Vegan mayonaise (Remia Mayolijn is vegan en super lekker! Of zelf maken)
* Mosterd
* Citroensap
* Ahornsiroop
* Extra: kruiden zoals beetje peper, zout en ik vind dille er heel lekker door

Werkwijze
De benodigdheden staan in de volgorde van hoeveelheid, dus je gebruikt meer mayonaise dan ahornsiroop. Ik gebruik normaal 2 eetlepels mayo, 1-2 theelepels mosterd, een paar knepen citroensap en een scheutje ahornsiroop. Dit is altijd op eigen smaak, dus het kan zijn dat je meer mosterd lekkerder vindt. Ik voeg eigenlijk nooit peper en zout toe, maar wel dille. Gewoon alles bij elkaar voegen en mengen.

Ik miste de kipwraps van de McDonalds. Daarom heb ik toen gekeken of ik een vegan variant kon maken. Het is een heerlijk makkelijk en snel gerecht voor de middag/avond:
Ingrediƫnten:
* Zelf gemaakte honing-mosterd saus
* Wraps
* Sla
* Komkommer
* Vivera krokante kipschnitzel (of een andere die je lekker vindt)

Werkwijze
- Doe olie in de pan en zet dit op het vuur.
- Voeg de krokante kipschnitzels toe, zij moeten iets van 5 minuten ofzo in de pan.
- Ondertussen kun je de honing-mosterd saus maken en de komkommer snijden.
- Haal de kipschnitzels uit de pan in snijd in reepjes.
- Nu kun je de wrap kort verwarmen in de magnetron of pan.
- Doe nu saus, sla, komkommer en kipschnitzel op de wrap.
- Smakelijk!




Do you also miss that lovely honey-mustard sauce? As mayonaise and honey aren't vegan I want to share my recipe with you. I will also put it on the recipe page. Making this sauce is easy and fast!

Ingredients
* Vegan mayonaise (Remia Mayolijn is vegan and delicious! Or make it yourself).
* Mustard
* Lemon juice
* Ahorn sirup
* Additional: salt and pepper, but also other herbs like dill

Method
The ingredients are given in the correct order; you will need more mayonaise than ahorn sirup.
I normally use 2 tablespoons of mayonaise, 1-2 teaspoons of mustard, a few squeezes of lemon juice and a shoot of ahorn sirup. Make it the way you like it, maybe you like a sauce with more mustard better. I actually never add pepper and salt, but I do add dill almost all the time, that is the way I like it best.

I missed the chicken wraps from McDonalds, so I checked if I could make a vegan version of it.
The recipe is easy and fast and can be eaten during lunch or dinner.
Ingredients
* Vegan mustard-honey sauce
* Wraps
* Lettuce
* Cucumber
* Fake chicken-like meat, with a crispy outer layer. I found Vivera Krokante kipschnitzel the best

Method
- Put some oil in the pan and put it on the heat
- Add the chicken-like meat.
- Meanwhile make the vegan honey-musterd sauce and chop the cucumber
- Take the chicken-like meat out of the pan and cut it in strips
- Heat the wrap in the microwave or pan
- Put the sauce, lettuce, cucumber and chicken-like meat on the wrap.
- Enojy!



No comments:

Post a Comment